Sunday, 6 August 2017

Sem break! (Bonus: Sneak peek for future entries)

Hi everyone!

Yes, it is me again. I hope you guys are doing good. It has been a while eh? Hahaha. My last update was on February, if I am not mistaken 😂 Katanya nak ada frequent updates tapi itu lah, nak duduk depan laptop lama-lama pun tak berkesempatan. 

My time was fully occupied. Students kan, nak kejar deadline assignments lah, presentations lah, tests, quizzes, handle events, buat surat itu ini, macam macam lah! Tapi overall, alhamdulillah, Semester 4 berakhir dengan jayanya. Tengah menghitung hari untuk mendapat SALAM UiTM lah ni. Uish berdebar macam tunggu orang masuk meminang gayanya! 

Okay ni my first event as Ketua Program. "Ujian" daripada Mr President persatuan aku[Bachelor of Admin Science's Students Society (BacAs)] untuk kami, budak-budak intern ni ha, atau kata lainnya, seki. Nanti aku buat special post ya. You guys should know about this successful event of ours hehe.

Haa ni memang wajib share dengan you guys! I was handling Pre Graduation Dinner untuk students Part 6. Memang memorable sangat sangatlah! Rugi tak simpan kat sini untuk bacaan bakal family. Aik? Hahaha k k belum ada calon ye. Nantikan ye, hehe.

Ni Program Jelajah Bacas 1.0 dengan anak-anak orang asli. Omg guys I really need to share this with you. How we interact with them, how I myself handle cranky students yada yada. InsyaAllah I will post this too. Hehe.

DANNNN BANYAKKKKK LAGI!!!

Ye, tahu aku banyak sangat hutang entry dengan you guys ni. Hahaha. Berlambak-lambak draft tak mampu nak post. Ada yang mampu sekerat jalan je. There are too many things need to be posted. Tengah mengusahakan diri untuk habiskan semua. Susah sikit bila mengharap mobile data je. Broadband ada problem pulak 😂 Ini pun update guna phone. Alahai seksa jugak ye.

Bulan 9 kang masuk Sem 5 dah. Kejap je Degree ni ha. Tak larat la nak sambung Master ke buat Double Degree ke. Plan nak kerja dulu, kumpul harta sikit-sikit. InsyaAllah. Nak rehatkan otak daripada belajar, exam, belajar exam for a while. Cuti sem ni pun ada la buat kerja sikit, mengajar. Kalau time tak mengajar tu, tolong parents jaga kedai pulak.

Uish jadual seketul Nurhazlin ni sama je kat Seremban ke Johor ke. Busy memanjang! Sampaikan tak perasan internet kat phone takde 😂 Punyalah long & hectic days tu. Instagram pun jarang update. Kalau ada pun, Twitter je lah haa. Tapi I really need to keep myself busy. Distraction gitu!

Okay lah, untuk those yang dapat UiTM Seremban 3, tahniah lah ye hehe. Selamat datang saya ucapkan! Apa-apa pertanyaan ke compliments ke boleh leave comments down below atau contact me through any social media okay. DM on Twitter for an instant reply.

Got to go. I will try my very best to give a constant update. InsyaAllah. Keep smiling & stay awesome! 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...